LSD

LSD

«Στα δεκάξι μου μου έδωσαν ένα ναρκωτικό το οποίο συνέχισα να παίρνω για περισσότερο από 3 χρόνια – το LSD. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το γεγονός ότι το LSD είναι το πιο ισχυρό παραισθησιογόνο που υπάρχει.

»Το ναρκωτικό το έπαιρνα σε ένα μικρό χαρτάκι, μικρότερο από το δείκτη του χεριού μου, που λέγεται στυπόχαρτο. Δεκαπέντε λεπτά αφότου έβαλα το χαρτάκι στη γλώσσα μου ένιωσα ολόκληρο το σώμα μου να καίει και άρχισα να ιδρώνω.

»Μερικές άλλες αντιδράσεις που ένιωσα ενώ ήμουν υπό την επήρεια του ναρκωτικού ήταν διεσταλμένες κόρες, ναυτία και ανατριχίλες. Ενώ ήμουν φτιαγμένη ένιωσα ότι το μυαλό και το σώμα μου είχαν υποστεί μια τεράστια στρέβλωση. Οι αλλαγές στην όραση καθώς και οι ακραίες αλλαγές διάθεσης ήταν σαν ένα περίεργο ταξίδι τρόμου – ένα ταξίδι στο οποίο ένιωθα ότι δεν είχα κανέναν έλεγχο πάνω στο μυαλό και το σώμα μου».Ίντιθ

«Μπορούσα να μείνω άυπνος για μέρες, ξεφαντώνοντας. Τελικά έχασα πάρα πολύ βάρος. Έμοιαζα σαν σκιάχτρο και ντρόπιαζα όσους με αγαπούσαν».Τομ

«Στα δεκατρία μου ήπια το πρώτο μου ποτό και σύντομα μου έδωσαν μαριχουάνα. Αμέσως μετά, έπεσε στα χέρια μου το LSD και εθίστηκα τρώγοντάς το σαν καραμέλα.

»Ένα βράδυ κατά τη διάρκεια μιας κραιπάλης έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα με αίματα παντού στο πρόσωπό μου και κάνοντας εμετό. Ως εκ θαύματος κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου και να καθαριστώ. Μπήκα στο αυτοκίνητο τρέμοντας και οδήγησα μέχρι το σπίτι των γονιών μου. Σκαρφάλωσα στο κρεβάτι της μητέρας μου και έκλαψα.

»Στα εικοσιένα μου μπήκα για πρώτη φορά σε κέντρο απεξάρτησης».Ντόνα

«Άρχισα να πίνω αλκοόλ στα δεκαπέντε μου. Μετά, προχώρησα στη χρήση Έκσταση, σπίντ, κοκαΐνης και LSD.

»Ήταν δύσκολο να κρατήσω μια δουλειά, έγινα καταθλιπτικός και πίστεψα ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να υπερνικήσω το πάθος μου για τα ναρκωτικά. Δύο φορές προσπάθησα να αυτοκτονήσω με υπερβολική δόση από χάπια. Με ανέλαβαν ψυχίατροι οι οποίοι μου έδιναν ακόμη περισσότερα φάρμακα, αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά κι αυτό έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

»Ως διέξοδο για τα συναισθήματά μου στράφηκα στην αυτοκαταστροφή και άρχισα να κόβω και να καίω το σώμα μου».Τζάστιν

«Άρχισα να συχνάζω σε στριπτιζάδικα, σε καζίνο και έγινα ελευθέριος. Επισκεπτόμουν πολλούς οίκους ανοχής και σύντομα άρχισα να παίρνω κι άλλα ναρκωτικά. Είχα χάσει πλέον όλη μου την κληρονομιά και έπρεπε να μετακομίσω σε μια τρώγλη που γινόταν χρήση κρακ. Εκεί, έμεινα για ένα χρόνο βλέποντας ανθρώπους να πεθαίνουν, έχασα την επιχείρησή μου και έγινα κλέφτης.

»Με συνέλαβαν το Νοέμβριο του 2003 για απόπειρα αρπαγής φορτίου οχήματος και πήγα στη φυλακή. Είχα πληγώσει και είχα χάσει αυτούς που με αγαπούσαν, οι οποίοι με είχαν πια αποκηρύξει. Κατέληξα άστεγος, να μένω στους δρόμους και να κοιμάμαι σε ένα χαρτόκουτο στο σταθμό των τρένων, ζητιανεύοντας και προσπαθώντας να βρω τρόπους για να εξασφαλίσω το επόμενο κομμάτι ψωμί».Φρέντερικ

«Τις μέρες μετά τη χρήση του LSD, ήμουν γεμάτη ανησυχία και ακραία κατάθλιψη. Μετά το πρώτο μου τριπ με LSD το έπαιρνα συχνά και κάποιες φορές μέχρι τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα για μια μακρά περίοδο. Κάθε φορά που έπαιρνα το ναρκωτικό απομακρυνόμουν διανοητικά όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να μη νιώθω φυσιολογική μέσα στο ίδιο μου το σώμα».Άντρια