3.7 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Ηρωίνη–τυρί

ΗΡΩΙΝΗ ΤΥΡΙ

Ένα εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό είναι γνωστό ως «τυρί» το οποίο είναι ένα μείγμα μαύρης σαν πίσσα Μεξικάνικης ηρωίνης και χαπιών για το κρυολόγημα, όπως το Τιλενόλ PM.

Το φάρμακο κοστίζει μόνο μερικά δολάρια η δόση, και ακόμη και παιδιά 9 ετών, που είχαν εθιστεί στην ηρωίνη τυρί, έχουν εσπευσμένα μεταφερθεί σε αίθουσες επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία για απεξάρτηση από την ηρωίνη.

Ο συνδυασμός των δύο ουσιών μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση σε ζωτικής σημασίας λειτουργίες του σώματος όπως η αναπνοή και οι παλμοί της καρδιάς και να οδηγήσει σε θάνατο. Από το 2004, η ηρωίνη τυρί είναι υπεύθυνη για σαράντα τουλάχιστον θανάτους στην περιοχή του Βόρειου Τέξας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Από έρευνα που έγινε μεταξύ εφήβων για να εντοπιστεί η αιτία που τους έκανε να πάρουν ναρκωτικά για πρώτη φορά, το 55% απάντησαν ότι υπέκυψαν στις πιέσεις φίλων. Ήθελαν να είναι κουλ και δημοφιλείς. Οι έμποροι το γνωρίζουν αυτό.

Σε πλησιάζουν ως φίλοι και προσφέρονται να σε «βοηθήσουν» με «κάτι που θα σε ανεβάσει». Το ναρκωτικό θα σε «βοηθήσει να μπεις στην παρέα» ή «θα σε κάνει κουλ».

Οι έμποροι ναρκωτικών, που το κίνητρό τους είναι το κέρδος που βγάζουν, θα πουν οτιδήποτε για να σε κάνουν να αγοράσεις τα ναρκωτικά τους. Θα σου πούνε ότι «η ηρωίνη είναι μια ζεστή κουβέρτα» ή ότι «η ηρωίνη κάνει το καλύτερο φτιάξιμο».

Δεν τους ενδιαφέρει που τα ναρκωτικά καταστρέφουν τη ζωή σου, φτάνει να πληρώνονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα. Πρώην έμποροι παραδέχτηκαν ότι βλέπουν τους πελάτες τους σαν «πιόνια σ’ ένα παιχνίδι σκακιού».

Μάθε τα δεδομένα για τα ναρκωτικά. Πάρε τις δικές σου αποφάσεις.