3.1 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Πώς Μοιάζει η Ηρωίνη;

ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΗΡΩΙΝΗ;

Photo credit: istock.com/Stephanie Horrocks

Η ηρωίνη όταν είναι καθαρή, είναι σε μορφή άσπρης σκόνης. Αλλά συναντάται πιο συχνά σε χρώμα ροζ γκρι, καφέ ή μαύρο. Το χρώμα προέρχεται από τα πρόσθετα που χρησιμοποιήθηκαν για να αραιωθεί, τα οποία μπορεί να είναι ζάχαρη, καφεΐνη ή άλλες ουσίες. Η ηρωίνη είναι μερικές φορές «κομμένη» με στρυχνίνη 1ή άλλα δηλητήρια. Τα διάφορα πρόσθετα δεν διαλύονται τελείως και όταν ληφθούν ενέσιμα μπορεί να αποφράξουν τα αιμοφόρα αγγεία τα οποία οδηγούν στους πνεύμονες, στα νεφρά ή στον εγκέφαλο. Αυτό, από μόνο του, μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση ή καταστροφή διαφόρων ζωτικών οργάνων.

Ο χρήστης που αγοράζει ηρωίνη από το δρόμο δεν γνωρίζει ποτέ το πόσο ισχυρό πραγματικά είναι το ναρκωτικό που αγοράζει εκείνη τη στιγμή. Έτσι, οι χρήστες κινδυνεύουν συνεχώς από υπερβολική δόση.

Η ηρωίνη μπορεί να ληφθεί ενέσιμα, να καπνιστεί ή να σνιφαριστεί. Το ναρκωτικό δημιουργεί μια αίσθηση έντονου «φτιαξίματος» την πρώτη φορά που λαμβάνεται. Ένα άτομο μπορεί να νιώσει εξωστρεφές, ικανό να επικοινωνήσει εύκολα με τους άλλους και μπορεί να νιώσει μια αίσθηση αυξημένων σεξουαλικών επιδόσεων –αλλά όχι για πολύ.

Η ηρωίνη είναι εξαιρετικά εθιστική και τα συμπτώματα στέρησης πολύ επώδυνα. Το ναρκωτικό διαλύει γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα και ο χρήστης καταλήγει να είναι άρρωστος, λιπόσαρκος και, τελικά, νεκρός.

  1. 1. στρυχνίνη: ένα διεγερτικό που χρησιμοποιείται ως ποντικοφάρμακο, η οποία προκαλεί βίαιους σπασμούς και είναι θανατηφόρα.

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

ΗΡΩΪΝΗ: Big H Brown Sugar H Hell Dust Horse Junk Nose Drops Skag Smack Thunder