ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΜΠΑΦΑΛΟ, ΗΠΑ
6 Αυγούστου 2019

Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά παρέχει υλικά στην έναρξη των δραστηριοτήτων του National Night Out του Μπάφαλο στο Δημαρχείο.
Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά παρέχει υλικά στην έναρξη των δραστηριοτήτων του National Night Out του Μπάφαλο στο Δημαρχείο.
Παραρτήματα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά σε όλες τις ΗΠΑ συνεργάζονται με αστυνομικούς στον αγώνα τους κατά του εγκλήματος κατά τη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων National Night Out.

Το National Night Out (Βραδιά της Αμερικής κατά του εγκλήματος), είναι μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της κοινότητας και της αστυνομίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Αυγούστου. Υπό την αιγίδα της Εθνικής Ένωσης του Παρατηρητηρίου της Πόλης, ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1982 ως μια απλή ενέργεια όπου οι κάτοικοι της γειτονιάς άναβαν τα φώτα της βεράντας τους και κάθονταν μπροστά από τα σπίτια τους. Στην πρώτη εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι από 400 κοινότητες και 23 πολιτείες των ΗΠΑ. Το 2016, η Βραδιά περιλάμβανε 38 εκατομμύρια κατοίκους από 16.000 κοινότητες σε όλη τη χώρα, και πλέον συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες που φέρνουν πιο κοντά την αστυνομία και τους κατοίκους.

Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προγράμματα της αστυνομίας στις κοινότητες. Τα παραρτήματα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά έχουν γίνει τακτικοί συμμετέχοντες στο National Night Out, και αυτή η χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Αυτό συνέβη στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, όπου το DFW παρείχε βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε έξω από την Εκκλησία της Scientology του Σιάτλ, η οποία συμπεριλάμβανε ζωντανή μουσική και μπάρμπεκιου από ένα φορτηγό αντίκα Μοντέλου Τ της Ford του 1941. Για την ψυχαγωγία των παιδιών υπήρχε ένας επαγγελματίας ταχυδακτυλουργός μπαλονιών και ένας καλλιτέχνης ζωγραφικής προσώπου.

Τα παραρτήματα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά έχουν γίνει τακτικοί συμμετέχοντες στο National Night Out, και αυτή η χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Στο Λος Άντζελες, το DFW υποστήριξε το National Night Out του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες. Είχαν ένα περίπτερο, το οποίο επισκέφθηκαν αστυνομικοί, κάτοικοι της περιοχής και πάστορες. Αρκετές τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και άνθρωποι που διεύθυναν καταφύγια και εγκαταστάσεις απεξάρτησης ναρκωτικών έλαβαν τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ατόμων που ζητούσαν παρουσιάσεις για τους συλλόγους τους. Η Εκκλησία της Scientology του Λος Άντζελες διοργάνωσε επίσης το δικό της National Night Out για την κοινότητα στον χώρο στάθμευσης που διαθέτει, συμπεριλαμβάνοντας ένα φουσκωτό σπιτάκι για τα παιδιά, μια μπάντα που έπαιζε ζωντανή μουσική και επισκέψεις από την τοπική αστυνομία. Υπήρχε επίσης ένα λεωφορείο του DFW, όπου οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επιβιβαστούν και να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ Αληθινοί Άνθρωποι, Αληθινές Ιστορίες σε κλιματιζόμενο περιβάλλον.

Ένα περίπτερο του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά σε μια εκδήλωση του National Night Out στην Ουάσιγκτον, DC.

Βόρεια, στο Σακραμέντο, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο National Night Out του Κοινοτικού Πάρκου Ρόμπλα. Η εκδήλωση φιλοξένησε δεκάδες ομάδες και χορηγούς, καθώς και εκπροσώπους των Τμημάτων της Αστυνομίας, του Σερίφη και της Πυροσβεστικής του Σακραμέντο.

Στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ, στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου του Μπάφαλο για την έναρξη των δραστηριοτήτων του National Night Out της πόλης. Κατανοώντας το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση κατά των ναρκωτικών για την πρόληψη του εγκλήματος, ο Διευθυντής Υπηρεσιών για τους Πολίτες του Μπάφαλο εξέφρασε την υποστήριξή του προς το DFW στους αξιωματούχους που συγκεντρώθηκαν, και τους δόθηκαν υλικά του DFW. Ανακοινώθηκε ότι ως μέρος των δραστηριοτήτων του National Night Out της πόλης, κάθε λέσχη θα μπορούσε να λάβει υλικά εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών για να τα μοιράσει στην περιοχή της, αν το επιθυμούσε. Το σταντ κατακλύστηκε από ανθρώπους που έπαιρναν υλικά για τις λέσχες τους.

Κι έτσι ξεκίνησε ένα National Night Out για την ομάδα του DFW του Μπάφαλο. Συγκέντρωσαν υλικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν πινακίδες και μπλουζάκια, και τα παρείχαν σε 50 λέσχες για τις εκδηλώσεις τους, δίνοντας συνολικά 37.410 βιβλιαράκια. Έπειτα, συμμετείχαν σε ένα National Night Out στο κέντρο Johnnie B. Wiley, όπου το DFW συνεργάστηκε με την Αθλητική Ένωση της Αστυνομίας για να δημιουργήσει ένα σταντ απ’ όπου θα παρείχαν βιβλιαράκια στους συμμετέχοντες. Μετά πήγαν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Εργατικού Δυναμικού της Northland Beltline για την εκδήλωσή τους, όπου ο εκπρόσωπος του DFW κλήθηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει την καμπάνια σε όλους. Ακολούθησε η εκδήλωση της γειτονιάς Μπλακ Ροκ στην παλιά πολωνική γειτονιά, όπου το γραφείο του Περιφερειακού Εισαγγελέα της Κομητείας Έρι τούς συνεχάρη για το έργο τους.

Έγιναν παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ, από το Σινσινάτι έως τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, DC, τη Φλόριντα και άλλα μέρη, με στόχο τη μείωση του εγκλήματος μέσω της εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών.