ΚΑΘΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΒΟΣΤΟΝΗ, ΗΠΑ
20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Darren Tessitore έχασε επτά φίλους από τη χρήση ναρκωτικών προτού να γίνει 15 ετών. Για να εξασφαλίσει ότι οι νέοι σε όλη την Αμερική δε θα πέσουν στην ίδια παγίδα, συνεργάστηκε με δασκάλους οδήγησης για να προσεγγίσουν τα παιδιά πριν να τα προσεγγίσουν τα ναρκωτικά.

Ο Darren Tessitore, ένας πρεσβευτής του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW), έχει αναλάβει την αποστολή να προσεγγίσει κάθε νέο άτομο στις ΗΠΑ με τα δεδομένα για τα ναρκωτικά. Η αποστολή του άρχισε λόγω κάποιων ατυχών προσωπικών εμπειριών. Ο Tessitore άρχισε να καπνίζει χόρτο νωρίς στην εφηβεία του, και σύντομα άρχισε να παίρνει πιο σκληρά ναρκωτικά. Έγινε τακτικός επισκέπτης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου μεγάλωσε, και όχι για καλούς λόγους. Αλλά, αφότου έχασε πάρα πολλούς φίλους από υπερβολικές δόσεις, ήξερε ότι βρισκόταν σε λάθος πορεία και ήθελε να κάνει τη διαφορά.

Ο Darren Tessitore παραδίδει σεμινάρια σε δασκάλους οδήγησης σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίοι με τη σειρά τους παραδίδουν σεμινάρια στους μαθητές τους.
Ο Darren Tessitore παραδίδει σεμινάρια σε δασκάλους οδήγησης σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίοι με τη σειρά τους παραδίδουν σεμινάρια στους μαθητές τους.
 

«Τα παιδιά της νέας χιλιετίας πίνουν περισσότερο από ποτέ. Υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα ναρκωτικά στις μέρες μας. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτά τα ναρκωτικά. Να πώς πάνε τα πράγματα. Λένε: “Α, ωραία, θα μαστουρώσω λιγάκι”. Και αμέσως μετά παθαίνουν καρδιακή προσβολή ή χάνουν τις αισθήσεις τους ή πέφτουν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου και συνθλίβονται» λέει ο Tessitore. Απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι οι πάνω από 70.200 Αμερικανοί που πέθαναν το 2017 από υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών, δηλαδή ο αριθμός θανάτων διπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία.

«Τα ναρκωτικά είναι μια μεγάλη επιδημία. Η κατάλληλη εκπαίδευση είναι αυτό που θα αλλάξει την κατάσταση» προσθέτει. Τώρα, ο Tessitore, που είναι πατέρας τριών κοριτσιών, λέει: «Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν: “Δεν μπορώ να το αφήσω αυτό να συμβεί”. Όχι μόνο σ’ αυτές, αλλά και σε κανέναν άλλο».

Ωστόσο, έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να προσεγγίσει τη νεολαία σε όλες τις ΗΠΑ. Το 2010, βρήκε τη λύση του όταν κλήθηκε να διαχειριστεί ένα περίπτερο του DFW στο Συνέδριο Εκπαίδευσης Οδηγών της Νέας Αγγλίας. «Θυμάμαι το σταντ κυριολεκτικά να κατακλύζεται από όλα τα άτομα στην αίθουσα. Υπήρχαν ίσως 200 άτομα εκεί, και ήρθαν όλοι τρέχοντας στο σταντ μας και είπαν: “Ποιοι είστε; Τι είναι αυτά τα υλικά;”». Ο Tessitore ανακάλυψε ότι τα μαθήματα οδήγησης απαιτούν εκπαίδευση σχετικά με τα θέματα των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Ως εκ τούτου, ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σχολών Οδήγησης για την Αμερική και του παρουσίασε την καμπάνια, πράγμα το οποίο οδήγησε σε μια πρόσκληση στο εθνικό τους συνέδριο. «Θα εκπαιδεύσουμε τους δασκάλους οδήγησης, γιατί μπορούν να προσεγγίσουν όλα αυτά τα παιδιά σε όλη τη χώρα, προτού αρχίσουν να παίρνουν ναρκωτικά».

Παρουσίασε το πρόγραμμα και όλα τα υλικά του, με αποτέλεσμα εκατοντάδες σχολές οδήγησης να υπογράψουν ότι θέλουν να συμπεριλάβουν στα μαθήματά τους αυτό το πρόγραμμα σπουδών. Σύντομα, αυτός και η μικρότερη κόρη του, η Sandra, πήγαιναν από πολιτεία σε πολιτεία παραδίδοντας σεμινάρια σε ενώσεις σχολών οδήγησης για το πώς να χρησιμοποιούν τα υλικά, καλύπτοντας συνολικά 29 πολιτείες.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο του Darren Tessitore, παρακολουθήστε το: el.Scientology.tv/DTessitore.