Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΙΤΑΛΙΑ
31 Μαΐου 2022

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά της Ιταλίας παραδίδει τα αληθινά δεδομένα σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των ναρκωτικών σε μαθητές στο Κόμο και σε γειτονικές περιοχές.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2021 στο ιατρικό περιοδικό The Lancet συμπέρανε το εξής: «Την τελευταία δεκαετία, η χρήση, τα ποσοστά θεραπείας και τα επίπεδα δραστικότητας της μαριχουάνας έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της χρήσης κάνναβης στη δημόσια υγεία».

Εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και αστυνομικοί συνεργάζονται στενά για να εκπαιδεύσουν νέους σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των ναρκωτικών.
Εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και αστυνομικοί συνεργάζονται στενά για να εκπαιδεύσουν νέους σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των ναρκωτικών.
 

Στην Ιταλία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, ένας στους πέντε νέους ενήλικες κατανάλωσε κάνναβη το 2019. Αυτό ισοδυναμεί με πάνω από 2 εκατομμύρια νέους.

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά της Ιταλίας δεν είναι πρόθυμο να αφήσει τη χρήση ναρκωτικών να βγει εκτός ελέγχου. Εθελοντές φέρνουν τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στις κοινότητές τους. Θέλουν να προσεγγίσουν κυρίως τη νέα γενιά της Ιταλίας.

Από την αρχή αυτής της χρονιάς, εθελοντές παραδίδουν σεμινάρια πρόληψης ναρκωτικών σε σχολεία, σε μερικές περιπτώσεις συνοδευόμενοι από τοπικούς αστυνομικούς και αξιωματούχους.

Ένας εθελοντής του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά μιλάει με μαθητές κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης για την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών.

«Η οικογένεια και το σχολείο πρέπει να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών» είπε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας μετά από μια από τις διαλέξεις του Ιδρύματος για την πρόληψη ναρκωτικών. «Προφανώς, φορείς όπως ο δικός μας προσεγγίζουν τα παιδιά για να τα κάνουν να κατανοήσουν τον ακριβή λόγο που πρέπει να αποφεύγουν τα ναρκωτικά. Είναι επιζήμια, και η χρήση τους ή η ενασχόληση με αυτά ή η διακίνησή τους είναι μια παράνομη δραστηριότητα που δεν πρέπει απλώς να ελεγχθεί από τον νόμο αλλά και να προληφθεί».

Οι εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά πέτυχαν διάνα με το μήνυμά τους. Και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν. «Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι “βρίσκουν καταφύγιο” σε αυτά τα ναρκωτικά για να εκτονωθούν ή για να προστατευτούν» είπε ένας μαθητής. «Θα έπρεπε να προστατεύουν τον εαυτό τους αντί να καταστρέφουν τον εαυτό τους» είπε ένας άλλος.

Στα δημοτικά σχολεία, τα παιδιά έκαναν ζωγραφιές για να ευχαριστήσουν τους εθελοντές που ήρθαν και μοιράστηκαν αυτές τις πληροφορίες. Τα παιδιά έδειξαν ευγνωμοσύνη για όσα έμαθαν και μπορούν πλέον να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις για τα ναρκωτικά και το μέλλον τους.