ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΗΠΑ
25 Ιουνίου 2022

Για να τιμήσει την 26η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρήσης Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης, το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά διεξήγαγε μια διεθνή σύσκεψη στο διαδίκτυο με τίτλο: «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Προληπτική. Ενημερωτική. Αντικειμενική. Ενθαρρύνουμε τους νέους να κάνουν υγιεινές επιλογές».

Το Ίδρυμα συγκέντρωσε ειδικούς στην πρόληψη ναρκωτικών που μίλησαν για τον λόγο που η εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών είναι τόσο σημαντική για το μέλλον των παιδιών μας και παρουσίασε μια έκκληση για δράση στις κυβερνήσεις της Γης. Παρευρέθηκαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινοτικοί ηγέτες από 30 χώρες.

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά διοργανώνει  το workshop Εκπαιδεύοντας τους Εκπαιδευτικούς στο Λος Άντζελες.
Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά διοργανώνει το workshop Εκπαιδεύοντας τους Εκπαιδευτικούς στο Λος Άντζελες.
 

Με το πέρασμα των χρόνων, η χρήση ναρκωτικών μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί – στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση ναρκωτικών από μαθητές της 8ης τάξης έχει αυξηθεί κατά 61% μεταξύ του 2016 και του 2020, ενώ ένας στους οκτώ εφήβους ανέφερε ότι είχε κάνει χρήση παράνομων ουσιών την περασμένη χρονιά.

Για να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών, το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά δημοσίευσε ένα έγγραφο που περιείχε μια έκκληση για δράση ώστε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον εθισμό στα φάρμακα/ναρκωτικά. Το παρόν έγγραφο βασίζεται στη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Νοεμβρίου 1989, της οποίας το Άρθρο 33 αναφέρει:

«Τα συμβαλλόμενα κράτη θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, συμπεριλαμβανομένων νομοθετικών, διοικητικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών μέτρων, για την προστασία των παιδιών από την παράνομη χρήση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, όπως ορίζονται στις σχετικές διεθνείς συνθήκες, και για την πρόληψη της εκμετάλλευσης παιδιών κατά τη διάρκεια της παράνομης παραγωγής και διακίνησης τέτοιων ουσιών».

Αυτή η έκκληση για δράση ζητάει από κυβερνητικές αρχές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο να επαναβεβαιώσουν τη συλλογική τους δέσμευση στη δύναμη των πρωτοβουλιών πρόληψης που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία. Και παροτρύνει άτομα και ομάδες να συνεργαστούν με το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και οργανώσεις με παρόμοιους καλούς σκοπούς για να αναπτύξουν, να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα σπουδών για δασκάλους και μαθητές, ώστε να παραδώσουν υψηλής ποιότητας αντικειμενική εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών στα σχολεία και τις κοινότητές μας ως αναπόσπαστο μέρος οποιασδήποτε αποτελεσματικής στρατηγικής πρόληψης κατά των ναρκωτικών.

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά εκπαιδεύει αστυνομικούς από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών στις Φιλιππίνες πάνω στο πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.
Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά εκπαιδεύει αστυνομικούς από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών στις Φιλιππίνες πάνω στο πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.
 

Για να ενσαρκώσουν αυτή την έκκληση για δράση, οι ομιλητές, που είναι όλοι τους ειδικοί στην εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών, καταπιάστηκαν με τη ζωτική ανάγκη της πρόληψης και μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία. Ο Δρ Γκρεγκ Λοντότ, ένας ειδικός διεθνούς εκπαίδευσης από το Φίνιξ της Αριζόνα, μίλησε για τη χρήση του Εκπαιδευτικού Πακέτου «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» και μοιράστηκε συγκινητικές ιστορίες· ο Σέιν Βάρκο, ο γενικός διευθυντής του Dalgarno Institute –ενός αναπτυσσόμενου κοινοτικού κοινωφελούς συνασπισμού που επικεντρώνεται στα προβλήματα του αλκοόλ και άλλων ναρκωτικών και στον αντίκτυπό τους στην κοινωνία μας– μίλησε για τα πρότζεκτ του σχετικά με την εκπαίδευση σε θέματα του αλκοόλ και των ναρκωτικών σε όλη την Αυστραλία· και ο Τζον Ρέντμαν, ο γενικός διευθυντής των Κοινοτικών Συμμαχιών για μια Νεολαία Χωρίς Ναρκωτικά στο Σαν Ντιέγκο –ο οποίος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα εκπαιδευτικά υλικά «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» του Ιδρύματος– τόνισε τη σημασία της ομαδικής δουλειάς για μια συλλογική προσπάθεια ενάντια στην επιδημία των ναρκωτικών.

Η Τζέσικα Χόκμαν, η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, ολοκλήρωσε τη διαδικτυακή εκδήλωση λέγοντας: «Όλοι θέλουμε να δούμε αυτές τις αλλαγές να συμβαίνουν παντού και υποσχόμαστε την άνευ όρων υποστήριξή μας και τη βοήθειά μας για να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα».