ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΛΩΖΑΝΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ
17 Ιουλίου 2022

Εθελοντές του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά της Λωζάνης, στην Ελβετία, ενημερώνουν παιδιά με πραγματικές μαρτυρίες.

Όταν κάποιος σκέφτεται την Ελβετία, φαντάζεται αμέσως τοπία που κόβουν την ανάσα, οικονομική ευημερία, εξαίσια σοκολάτα, ακρίβεια και μια καλά οργανωμένη κοινωνία. Αν και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, η χώρα αντιμετωπίζει, παρ’ όλα αυτά, κοινωνικά προβλήματα, και τα ναρκωτικά είναι ένα από αυτά.

Ένα διαδραστικό σεμινάριο παραδόθηκε σε πάνω από 60 μαθητές σχετικά με την αλήθεια για τα ναρκωτικά στη Λωζάνη της Ελβετίας.
Ένα διαδραστικό σεμινάριο παραδόθηκε σε πάνω από 60 μαθητές σχετικά με την αλήθεια για τα ναρκωτικά στη Λωζάνη της Ελβετίας.
 

Είτε πρόκειται για παράνομα ναρκωτικά είτε για φάρμακα είτε για αλκοόλ, οι στατιστικές μιλούν από μόνες τους – το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελβετίας έχει παραδεχτεί ότι έχει καταναλώσει κάνναβη, ενώ περίπου 200.000 άνθρωποι την καπνίζουν τακτικά. Όσον αφορά το αλκοόλ, εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ανθρώπους έχει κάποιον στον περίγυρό του που υποφέρει από προβλήματα με το αλκοόλ.

Αλλά το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά της Λωζάνης είναι αποφασισμένο να εκπαιδεύσει την κοινότητα και ειδικά τους νέους σχετικά με τους κινδύνους των ναρκωτικών για να τους εφοδιάσει με τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να μη γίνουν θύματα.

Οι εθελοντές οργάνωσαν μια διάλεξη σε ένα σχολείο στην παγκόσμια ολυμπιακή πρωτεύουσα της Λωζάνης, όπου 64 έφηβοι έμαθαν τα αντικειμενικά δεδομένα για τα ναρκωτικά. Το σεμινάριο ήταν πολύ διαδραστικό, με τη ζωντανή μαρτυρία ενός πρώην χρήστη ναρκωτικών, μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων και μια ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις σκέψεις τους σχετικά με τα ναρκωτικά. Στο τέλος της διάλεξης, οι μαθητές υπέγραψαν την υπόσχεση να ζήσουν χωρίς ναρκωτικά.

Ο διευθυντής του σχολείου περιέγραψε την παρουσίαση ως «ένα σημαντικό και ισχυρό μήνυμα» που το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά της Λωζάνης διαδίδει σε όλη την περιοχή για να ενδυναμώσει την κοινότητα και τους νέους με γνώση για να κάνουν τις σωστές επιλογές και να ζήσουν μια πιο υγιή ζωή.