ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

ΙΤΑΛΙΑ
26 Ιουνίου 2019

Η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Κάλιαρι κερδίζει στο τουρνουά ποδοσφαίρου προωθώντας μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.
Η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Κάλιαρι κερδίζει στο τουρνουά ποδοσφαίρου προωθώντας μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.
 
Για να σταματήσει η χρήση ναρκωτικών στο νησί, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Σαρδηνίας διοργανώνει ένα ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου κατά των ναρκωτικών, το οποίο λαμβάνει χώρα για έκτη χρονιά, και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Κάλιαρι.

Η Σαρδηνία, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, είναι ένα ιταλικό νησί που βρίσκεται δυτικά της ηπειρωτικής Ιταλίας. Με εκθαμβωτικές παραλίες λευκής άμμου, το φαράγγι Γκόλα Σου Γκορόπου, το φρούριο Ιλ Καστέλο, 7.000 νουράγκι (πύργους της Εποχής του Χαλκού) και πολλά άλλα, η Σαρδηνία είναι γεμάτη τουρίστες. Αλλά για τους ντόπιους, δεν υπάρχουν μόνο οι όμορφες παραλίες και οι ηλιόλουστες διακοπές. Τα ναρκωτικά αποτελούν πρόβλημα σε όλη την Ιταλία, και η Σαρδηνία δεν αποτελεί εξαίρεση. Λέγεται ότι η χρήση κοκαΐνης εκεί είναι μεγαλύτερη από τον εθνικό μέσο όρο της Ιταλίας.

Αλλά το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Σαρδηνίας ήταν αποφασισμένο να δει το όμορφο νησί του να λάμπει χωρίς ναρκωτικά, οπότε ξεκίνησε τις δραστηριότητές του για να διαδώσει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Από τότε, διεξάγουν τακτικά εκδηλώσεις όπου διανέμουν βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά σε όλο το νησί, παρέχουν βιβλιαράκια σε καταστήματα για τους πελάτες τους και διεξάγουν σεμινάρια για να προσεγγίσουν τη νεολαία.

Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Σαρδηνίας ήταν αποφασισμένο να δει το όμορφο νησί του να λάμπει χωρίς ναρκωτικά, οπότε ξεκίνησε τις δραστηριότητές του για να διαδώσει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Γνωρίζοντας ότι η νεολαία θαυμάζει τους διάσημους αθλητές και ότι αγαπά το ποδόσφαιρο, η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά διοργανώνει ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου από το 2014 προς τιμήν της Διεθνούς Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών κατά της Χρήσης Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης. Διεξήγαγαν το έκτο ετήσιο τουρνουά στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, το Κάλιαρι, με τέσσερις αντίπαλες ομάδες.

Η εκδήλωση κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη του Gennaro Longobardi, του παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής La Gradinata Sport και του σαρδηνιακού παραρτήματος της MSP Italia, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την προώθηση του αθλητισμού, καθώς και χάρη στη φιλοξενία του Polisportiva Johannes (του Αθλητικού Κέντρου Γιοχάνες), που παρείχε το γήπεδο.

Τα βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες –μικρούς και μεγάλους–, και ο αγώνας μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Sardinia 1, προωθώντας το μήνυμα για μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά κέρδισε τον τελικό αγώνα, νικώντας μια ομάδα τοπικών δημοσιογράφων της τηλεόρασης. Η νίκη τους φέτος οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή του πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Gianni Roccotelli.