ΕΝΑ FLASH MOB ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
23 Ιουνίου 2019

Ένα flash mob του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, υπό την καθοδήγηση της τοπικής αστυνομίας στο Ντνίπρο της Ουκρανίας.
Ένα flash mob του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, υπό την καθοδήγηση της τοπικής αστυνομίας στο Ντνίπρο της Ουκρανίας.
Το DFW της Ουκρανίας συνεργάζεται με τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την αστυνομία και την κυβέρνηση για ένα φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών και για ένα flash mob.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν η αστυνομία και οι μαθητές ενώνονται για να καταπολεμήσουν τη χρήση ναρκωτικών; Ένα flash mob, φυσικά.

Στα πλαίσια της συνεργασίας της τοπικής αστυνομίας στο Ντνίπρο της Ουκρανίας και του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, οι μαθητές έμαθαν από την αστυνομία την αλήθεια για τα ναρκωτικά, καθώς και χορευτικές κινήσεις. Στη συνέχεια, ήταν σε θέση να μοιραστούν αυτή τη γνώση σε ένα φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών με τίτλο «Αγαπώ τη ζωή! Λέω όχι στα ναρκωτικά».

Το Ίδρυμα για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά της Ουκρανίας, η ΜΚΟ «Το Πνεύμα του Έθνους», το κίνημα «Υγιές Έθνος», η περιπολία της περιοχής Ντνιπροπετρόφσκ και η περιφερειακή βιβλιοθήκη του Ντνιπροπετρόφσκ διοργάνωσαν από κοινού το φεστιβάλ. Περιλάμβανε αθλητικά σεμινάρια και επιδείξεις, τέχνες και χειροτεχνίες, εκπαίδευση σχετικά με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά και ένα flash mob.

Ένα φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών που δημιουργήθηκε από την αστυνομία και τους αξιωματούχους της πόλης.

Έξω από το κτήριο διαχείρισης του Ντνίπρο, μεγάλες οθόνες μετέδωσαν τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά. Στη συνέχεια, οι μαθητές με τα μπλουζάκια του DFW και οι αστυνομικοί άρχισαν να χορεύουν. Το μήνυμά τους ήταν απλό: η Ουκρανία θα είναι πιο ευτυχισμένη χωρίς ναρκωτικά.

Ο Πρόεδρος του DFW της Ουκρανίας έδωσε μια ομιλία, λέγοντας ότι κάθε παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι, σε κάποια φάση της νεανικής ζωής του, θα του προσφερθούν ναρκωτικά. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να μάθουν τα παιδιά την αλήθεια για τα ναρκωτικά.

Μίλησε επίσης ο Αρχηγός της Αστυνομίας για την Τροχαία της περιοχής του Ντνίπρο, επικαλούμενος μια ουκρανική παροιμία: «Να είστε καλοί φίλοι με τους γείτονές σας, γιατί αυτοί μπορούν να ενεργήσουν ως ένας δωρεάν συναγερμός». Μ’ αυτό τον τρόπο, επισήμανε ότι κάθε άτομο πρέπει να λειτουργεί ως «συναγερμός» για τους φίλους του, ώστε να τους βοηθήσει και να τους προστατεύσει σε περίπτωση που πέσουν θύματα των ναρκωτικών.