ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ STRAIGHT EDGE

Ο πανκ ρόκερ Khai Aziz χρησιμοποιεί τη μουσική και την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά για να καθοδηγήσει τους νέους της Μαλαισίας να ζήσουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Ο επικεφαλής του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά Khai Aziz και η πανκ μπάντα του, Second Combat, διδάσκουν τους νέους ότι το να μην παίρνουν ναρκωτικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να είναι αληθινοί επαναστάτες και να ζουν μια ευτυχισμένη ζωή.

Ο Khai Aziz ενσαρκώνει το πανκ ροκ πνεύμα της επανάστασης ενάντια στο κατεστημένο, αλλά επαναστατεί ενάντια στο πανκ ροκ στερεότυπο των ναρκωτικών και της κραιπάλης. Ο Aziz, ο τραγουδιστής της μαλαισιανής πανκ μπάντας Second Combat, είναι «Straight Edge», το οποίο αναφέρεται σε εκείνους που απέχουν από το αλκοόλ, τη νικοτίνη και τα ναρκωτικά.

Αλλά δεν ήταν αρκετό να είναι Straight Edge ο ίδιος. Αφότου είδε τη ζημιά που προκάλεσε στην οικογένειά του ο εθισμός του αδερφού του στην ηρωίνη, ο Aziz ήθελε να φροντίσει ότι άλλες οικογένειες δεν θα βίωναν τον ίδιο πόνο. Το 2010, δημιούργησε την Ένωση Νεολαίας Χωρίς Ναρκωτικά της Μαλαισίας (DFYA) και σύντομα βρήκε τον ιδανικό σύντροφο στη δική του επανάσταση με αιτία, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά.

«Πέρα από την εμπειρία μου με την οικογένειά μου, πολλοί από τους φίλους μου ελκύονταν στα ναρκωτικά. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν στην απεξάρτηση και μερικοί πέθαναν. Μετά από όλα αυτά, αποφάσισα να αναλάβω δράση» είπε ο Aziz.

Δεν πρόσθεσε απλώς τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στην ύλη σχολικής παράδοσης, αλλά πήρε την υπόσχεση του DFW και τη μετέτρεψε σε έναν πανκ ροκ «Ύμνο Κατά των Ναρκωτικών».

Ο Aziz και τα μέλη της DFYA ταξίδεψαν σε όλη τη Μαλαισία και στη γενέτειρά του τη Σελενγκόρ. Πήγαν από σχολείο σε σχολείο, εμπνέοντας τους μαθητές να υποσχεθούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά και χρησιμοποιώντας τη μουσική ως έναν τρόπο για να τους κινήσουν το ενδιαφέρον για υγιείς δραστηριότητες. Μέχρι σήμερα έχουν ενημερώσει πάνω από 14.000 μαθητές σε 126 σχολεία της Μαλαισίας, με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Πρόσθεσε στο ακροατήριό του παιδιά που ζουν σε χαμηλού κόστους προγράμματα στέγασης όπου αυτός χρησιμοποιεί τη μουσική για να κρατήσει τη νεολαία μακριά από τα ναρκωτικά και τις αρνητικές επιλογές. «Παρατηρείται ότι τα άτομα με έλλειψη υγιών και ευτυχισμένων δραστηριοτήτων ελκύονται πάντοτε σε αρνητικές δραστηριότητες. Δεν ενέπνευσα μόνο πολλά παιδιά, αλλά και μερικές μπάντες να γίνουν Straight Edge. Πιστεύω ότι οι μουσικοί έχουν τη δύναμη να ενθαρρύνουν τους φαν τους να είναι σαν αυτούς» προσθέτει ο Aziz. Σε αυτούς που εμπνεύστηκαν συμπεριλαμβάνονται 250 μπάντες που ενημέρωσε με το μήνυμά του κατά των ναρκωτικών.

Αυτούς στους οποίους δεν μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα, τους ενημερώνει μέσα από τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου ενός ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν και άρθρα στο Maximum Rocknroll, το απόλυτο πανκ ροκ περιοδικό που έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο. Συνολικά, πάνω από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία έχουν συγκινηθεί από το μήνυμά του. «Χρησιμοποιώ ενδυνάμωση αντί για επιβολή με τα παιδιά. Δε διαδίδω απλώς ένα μήνυμα κατά των ναρκωτικών αλλά και ένα μήνυμα για την ανθρωπιά και την ευσπλαχνία». Μετά από χρόνια ενδυνάμωσης από τον Aziz, οι συλλήψεις που σχετίζονται με ναρκωτικά μεταξύ των μαθητών στη Σελενγκόρ μειώθηκαν κατά 40%.


Προσεγγίστε τους νέους πριν να το κάνουν οι έμποροι ναρκωτικών με τα δωρεάν βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Εκπαίδευση σε Θέματα Ναρκωτικών για Δασκάλους

Ανεξάρτητα από τη χώρα, τα ναρκωτικά έχουν επιπτώσεις στο μέλλον ενός έθνους: τη νεολαία. Μετά από τους γονείς, οι δάσκαλοι είναι μια από τις πρώτες γραμμές άμυνας για να μην πάρουν τα παιδιά την πρώτη τους δόση ή να πιουν το πρώτο τους ποτό, που πολύ συχνά οδηγούν σε πιο σκληρά ναρκωτικά και εθισμό.

Δημιουργήσαμε το Εκπαιδευτικό Πακέτο της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά για να δώσουμε στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία που είναι απαραίτητα ώστε οι νέοι να λάβουν τα πραγματικά δεδομένα για τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, μπορούν να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις για να μην κάνουν χρήση ποτέ τους. Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να επισκεφθεί το notodrugs.gr/educator για να μάθει περισσότερα και να παραγγείλει το πακέτο.

Για να δείτε ένα λαμπρό παράδειγμα της αλλαγής που μπορεί να επιφέρει η εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών στη ζωή νέων ανθρώπων, παρακολουθήστε την ιστορία του Michael DeLeon, ο οποίος μοιράζεται το προσωπικό του ταξίδι και εκπαιδεύει εκατομμύρια νέους στις ΗΠΑ, στο el.scientology.tv/Michael-DeLeon.

Πείτε μας τις ιστορίες σας για το πώς διδάξατε στους νέους την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.