Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΥΨΩΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Νότιας Αφρικής συμμετείχε στη 100 Men March με χιλιάδες άτομα από όλη τη χώρα για να καταπολεμήσουν τη βία κατά των γυναικών και παιδιών.

Έχει αποδειχθεί ότι η πλειονότητα της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τροφοδοτείται από τα ναρκωτικά, πράγμα που είναι ο λόγος που το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά συμμετείχε στην 100 Men March στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Οι διαδηλωτές στην 100 Men March περιπλανήθηκαν στους δρόμους της Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, ζητώντας το τέλος της. Οι άντρες και οι γυναίκες από όλη τη Νότια Αφρική και από όλα τα κοινωνικά στρώματα συμμετείχαν στην πορεία – από δικαστές και δικηγόρους έως τον κλήρο κάθε θρησκείας, την αστυνομία, νοσοκόμους, δημόσιους υπαλλήλους και, φυσικά, τους εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW).

Όπως εξηγεί η Γενική Διευθύντρια του DFW, Carmen Margro: «Οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους με τη χρήση ναρκωτικών, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι κάνουν στην πραγματικότητα την κατάσταση πολύ, πολύ, πολύ χειρότερη. Ανακάλυψα ότι το 98% της κακοποίησης πηγάζει από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ – κάποια μορφή εθισμού».

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει: «Ισχυρή σύνδεση έχει βρεθεί μεταξύ της χρήσης του αλκοόλ και των περιστατικών βίας μεταξύ συντρόφων σε πολλές χώρες. Αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση του αλκοόλ αυξάνει την εμφάνιση και τη σοβαρότητα της ενδοοικογενειακής βίας». Άρμοζε, επομένως, και με το παραπάνω να συμμετάσχει στο κίνημα το DFW.

Η πορεία, όπου πρωτοστάτησε μια μπάντα πνευστών της αστυνομίας, πήγε από την Church Square έως τα νότια λιβάδια στα Κτήρια της Ένωσης, την επίσημη κυβερνητική έδρα της Νότιας Αφρικής. Η πομπή θα μπορούσε εύκολα να μετονομαστεί σε 1.000 Men March, καθώς περισσότεροι έκαναν πορεία με τα χέρια ενωμένα στους δρόμους.

«Οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους με τη χρήση ναρκωτικών, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι κάνουν στην πραγματικότητα την κατάσταση πολύ, πολύ, πολύ χειρότερη».

Συμμετείχαν εκεί ο υπουργός διοίκησης της Νότιας Αφρικής, ο υπουργός επικοινωνίας, ο υπουργός των γυναικών, ο υπουργός αστυνομίας και άλλοι υφυπουργοί. Ο Επίτροπος της Ισότητας των Φύλων Mbuyiselo Botha τίμησε τον πρώην πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα και την ακτιβίστρια κατά του απαρτχάιντ Albertina Sisulu ως μέρος του μηνύματος της πορείας, δηλώνοντας: «Θέλαμε επίσης να βάλουμε τους άντρες στο προσκήνιο για να φροντίσουμε ότι οι άντρες ύψωσαν τη φωνή τους για να πουν ότι δε θα λάβει χώρα βία κατά των γυναικών και ότι δε θα κάνουν τα στραβά μάτια».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, το DFW διένειμε πάνω από 5.000 βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Τα ναρκωτικά –από τα παράνομα ναρκωτικά έως τα στεροειδή και τα παυσίπονα έως το αλκοόλ– καταστρέφουν τους αθλητές μας.

ΤΟ 67

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των αθλητών άρσης βαρών έχουν κάνει χρήση αναβολικών κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους

ΤΟ 52

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των παικτών του φούτμπολ που παίζουν επαγγελματικά στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν οπιοειδή σε κάποιο σημείο στην καριέρα τους

ΤΟ 71

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

αυτών των επαγγελματιών αθλητών που χρησιμοποιούν οπιοειδή παραδέχονται ότι κάνουν κατάχρησή τους

ΤΟ 28

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των αθλητών κολεγίου έκανε χρήση κάνναβης το περασμένο έτος

207

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

συνταγές γράφτηκαν για οπιοειδή παυσίπονα σε έναν μόνο χρόνο, ξεπερνώντας τα 76 εκατομμύρια 8 χρόνια πριν


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.