ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ TELLY.

Η σειρά των εκπαιδευτικών ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας κατά των ναρκωτικών, του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά, βραβεύτηκε με δύο Ασημένια Βραβεία Telly. Το ένα δόθηκε για τη σειρά τηλεοπτικών διαφημίσεων «Είπαν ψέμματα» ως η «Καλύτερη Καμπάνια Κοινής Ωφέλειας» και το άλλο βραβείο πήγε σε μια διαφήμιση από την ίδια σειρά που επιλέχτηκε ως η «Καλύτερη Διαφήμιση Κοινής Ωφέλειας».

Σκηνοθετημένες και γραμμένες από το βραβευμένο σκηνοθέτη Γκάρι Ράβενκροφτ και το συγγραφέα Κρίστοφερ Σμιθ, αυτές οι δυναμικές ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας δείχνουν εφήβους που πήραν το λάθος δρόμο της χρήσης ναρκωτικών και οδηγήθηκαν σε τραγωδία.

Οι βραβευμένες διαφημίσεις δείχνουν έφηβους διαφόρων εθνικοτήτων να λένε τι τους ειπώθηκε που τους έστρεψε στα ναρκωτικά και συνοδεύεται από αληθινά περιστατικά από τον αντίκτυπο που είχαν αυτά στη ζωή του εφήβου και της οικογένειάς του. Αυτά τα δραματικά και σύντομα βίντεο τελειώνουν, προσκαλώντας το κοινό να «μάθει την αλήθεια για τα ναρκωτικά» στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, drugfreeworld.org.

«Αυτές οι διαφημίσεις δίνουν στους ανθρώπους τις πληροφορίες για το τι προκαλούν στ’ αλήθεια τα ναρκωτικά, όχι μόνο στο ίδιο το άτομο, αλλά και στην οικογένειά του, τους φίλους του και την κοινότητα», είπε ο σκηνοθέτης Ράβενκροφτ. «Στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι σε κίνδυνο καθώς τα ναρκωτικά έχουν συνέπειες που επεκτείνονται σε όλους εμάς. Έτσι, αυτές οι διαφημίσεις απομυθοποιούν όσα ακούνε οι άνθρωποι στους δρόμους και τους βοηθούν να μάθουν την αλήθεια που χρειάζονται πριν να είναι πολύ αργά».

Καθιερωμένο σε ετήσια βάση από το 1978, το βραβείο Telly δίνεται στο καλύτερο όσον αφορά τη διαφήμιση, βίντεο και φιλμ. Τα τελευταία 29 χρόνια, ο διαγωνισμός έχει γίνει ο μεγαλύτερος στο είδος του, με συμμετοχές από 30 χώρες.

Για να μάθετε περισσότερα παραγγείλτε το ΔΩΡΕΑΝ Ενημερωτικό Πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά