ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Μια νέα σειρά Ανακοινώσεων Κοινής Ωφέλειας για την εκπαίδευση κατά των ναρκωτικών του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά προβάλλεται με πολύ δυνατά μηνύματα που έχουν ακουσθεί από δώδεκα εθνικούς καλωδιακούς σταθμούς, ανάμεσα στους οποίους το VH1, MTV, FUSE, G4 και ΒΕΤ. Τα δραματοποιημένα σποτ, που είναι βασισμένα σε αληθινά γεγονότα, δείχνουν πώς οι έφηβοι πέφτουν θύματα των μύθων των ναρκωτικών και τον αντίκτυπο που έχει η χρήση στη ζωή τους.

Παραγωγή του σκηνοθέτη Γκάρι Ράβενσκροφτ και συγγραφέα Κρίστοφερ Σμιθ, αυτές οι παρουσιάσεις απομυθοποιούν τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα ναρκωτικά, ενθαρρύνοντας τους νέους να μάθουν την αλήθεια. Τα βίντεο 30 δευτερολέπτων κατευθύνουν τους θεατές στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος drugfreeworld.org όπου μπορούν να διαβάσουν τα ενημερωτικά βιβλιαράκια για τα ναρκωτικά, να τα κατεβάσουν ή να τα παραγγείλουν δωρεάν. Τα πρώτα τέσσερα από τη σειρά των δεκαέξι βίντεο κυκλοφόρησαν το περασμένο φθινόπωρο και έλαβαν ήδη τα βραβεία Addy και Telly ως διάκριση για τη δημιουργικότητα και την εκτέλεση, όπως επίσης βραβεύτηκαν ως η Καλύτερη Καμπάνια Κοινής Ωφέλειας.

Το ρεαλιστικό στυλ των σποτ μπορεί να παρέχει επίσης μια εντυπωσιακή εισαγωγή στην εκπαιδευτική παρουσίαση κάθε ναρκωτικού. «Δείχνουν τι μπορούν να κάνουν τα ναρκωτικά σε ένα άτομο, συμπεριλαμβανομένων των φίλων και της οικογένειας», είπε ο Ράβενσκροφτ. «Προσπαθήσαμε να κάνουμε κατανοητό στους νέους ότι χρειάζονται πραγματικές πληροφορίες για τα ναρκωτικά, και με ένα τρόπο ώστε να νιώθουν ότι σχετίζεται με τη ζωή τους».

Η ανάγκη να αυξήσουμε την επίγνωση για τους κινδύνους των ναρκωτικών είναι ζωτικής σημασίας, και όχι μόνο για τα ναρκωτικά που βρίσκει κανείς έξω στους δρόμους. Λόγω του ότι πολλοί νέοι άνθρωποι θεωρούν τα φαρμακευτικά προϊόντα «ασφαλή», η κατάχρηση τέτοιων φαρμάκων κλιμακώνεται. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια βρήκε ότι κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες το ποσοστό των θανάτων που οφείλεται στην κατάχρηση συνταγογραφούμενων και μη φαρμάκων έχει γνωρίσει μια αύξηση 3.200%. Συνεπώς, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα προγράμματα πρόληψης του Ιδρύματος εφαρμόζονται επίσης και όταν πρόκειται για κατάχρηση συνταγογραφούμενων ναρκωτικών.

 

Για να μάθετε περισσότερα παραγγείλετε το ΔΩΡΕΑΝ Ενημερωτικό Πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά