ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ AURORA

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά έχει δημιουργήσει έναν ακόμη νικητή στην εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών. Το Ίδρυμα έχει ήδη γίνει ευρέως γνωστό για την βραβευμένη σειρά Ανακοινώσεων Κοινής Ωφέλειας: «Είπαν ψέματα», με στόχο την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Τώρα, μετά τα εγκώμια για τις Ανακοινώσεις Κοινής Ωφέλειας «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Αληθινοί Άνθρωποι, Πραγματικές ιστορίες», μια ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, η οποία έχει λάβει την υψηλότερη δυνατή διάκριση στην κατηγορία του, το Βραβείο Aurora Platinum Best of Show 2010.

Το σόου που βραβεύτηκε με το πλατινένιο βραβείο Αουρόρα
Ο ανταγωνισμός για αυτό το βραβείο κύρους, είναι έντονος με εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Ένας από τους λόγους που τα Aurora είναι τόσο περιζήτητα είναι το γεγονός ότι κάθε ένας από τους κριτές είναι ένας επαγγελματίας του χώρου με τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ. Οι συμμετοχές εξετάζονται αυστηρά με βάση την καλλιτεχνική και τεχνική τους αξία και πρέπει να επιδεικνύουν «εξαιρετικές αξίες στην παραγωγή και το περιεχόμενο». Το να κερδίσει κάποιος ένα από αυτά τα βραβεία είναι ένα σημάδι ότι η δουλειά του στέκεται πολύ ψηλότερα από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και ανταποκρίνεται ή υπερβαίνει τα πρότυπα που ορίζονται από τους καλύτερους στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Το ντοκιμαντέρ Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά όχι μόνο πληροί τα κριτήρια αλλά οι κριτές πρόσθεσαν επίσης ότι βρήκαν αυτό το φλιμ να έχει δημιουργηθεί με τρόπο«συναρπαστικό, μαγευτικό».

Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά είναι το νεότερο στοιχείο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά, το οποίο περιλαμβάνει επίσης βιβλιαράκια που γράφτηκαν ειδικά για τους σπουδαστές. Κάθε βιβλιαράκι εστιάζει σε ένα διαφορετικό φάρμακο, περιλαμβάνοντας επίσης ουσίες των οποίων συνήθως γίνεται κατάχρηση, όπως το αλκοόλ και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Δεν κάνουν «κήρυγμα» ή «διάλεξη» για τα ναρκωτικά, αλλά η όλη προσέγγιση αυτών των υλικών είναι να πληροφορήσει τους νέους, ιδίως σχετικά με το τι πραγματικά κάνουν τα ναρκωτικά στο σώμα. Οι παραγωγοί των υλικών αυτών δηλώνουν ότι έχουν επιλέξει συνειδητά μια πολύ απλή και μη επικριτική προσέγγιση σε ένα θέμα που μπορεί να είναι πολύ φορτισμένο. Ήθελαν να είναι σίγουροι ότι έδωσαν στους αναγνώστες και τους τηλεθεατές τα πραγματικά δεδομένα χωρίς παραλείψεις ή διαστρεβλώσεις, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους για τα ναρκωτικά. Για να επιτευχθεί αυτό, οι παραγωγοί βασίστηκαν επίσης, σε μεγάλο βαθμό στις ιστορίες που λένε με δικά τους λόγια εκείνοι που είχαν κάνει χρήση και κατάχρηση αυτών των ουσιών και τι συνέβη στη ζωή τους.

Αυτά τα βραβευμένα υλικά: το ντοκιμαντέρ Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, οι Ανακοινώσεις Κοινής Ωφέλειας και τα βιβλιαράκια είναι όλα διαθέσιμα σε όποιον ενδιαφέρεται να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν χωρίς ναρκωτικά, και έχουν παραχθεί σε δεκάδες γλώσσες, ενώ έχουν επίσης διανεμηθεί σε 125 χώρες μέχρι σήμερα.

Για να μάθετε περισσότερα, παραγγείλτε ένα ΔΩΡΕΑΝ Ενημερωτικό Πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά